Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

JAVNI POZIV: KOORDINATOR/ICA U OKVIRU UNICEF PROJEKTA

javni-poziv

Fondacija INFOHOUSE kao partnerska organizacija traži kandidata/kinju za kratkoročni angažman kao koordinatora/ice aktivnosti u okviru UNICEF projekta „Sva djeca zaslužuju siguran život – vakcinišite se danas“.

  1. Pozicija: Koordinatori/ice aktivnosti
  2. Mjesto izvođenja: Tuzla/Bijeljina
  3. Naziv projekta: Sva djeca zaslužuju siguran život – vakcinišite se danas
  4. Period angažmana: Koordinator aktivnosti 1 (od 02. septembra 2024. do 31. decembra 2024.); Koordinator aktivnosti 2 (od 02. septembra 2024. do 31. decembra 2024.)

Referentni broj – Koordinator aktivnosti 1: UNICEF-1.1.2.\2024

Referentni broj – Koordinator aktivnosti 2: UNICEF-2.1.2.\2024

  1. O PROJEKTU

U Bosni i Hercegovini (BiH) rutinske usluge imunizacije djece su obavezne i besplatne. Međutim, posljednjih godina program imunizacije bilježi opadajući trend. Trenutno se programi imunizacije u zemlji suočavaju s brojnim i sve većim izazovima, uključujući nizak nivo povjerenja u imunizaciju i sigurnost vakcina, dezinformacije, nisku zdravstvenu pismenost, ograničene informativne, obrazovne i komunikacijske aktivnosti o imunizaciji, te nedostatak ciljnih intervencija za povećanje broja vakcinisanih, posebno za Rome i druge teško dostupne populacije (samohrane majke i druge).

Fondacija INFOHOUSE ima veliko iskustvo u radu s UNICEF-om i zdravstvenim institucijama na angažovanju zajednice i promociji imunizacije. Nedavno (u posljednje dvije godine), u saradnji s UNICEF-om, bili smo uključeni u projekte koji su unaprijedili aktivnosti usmjerene na pro-vakcinaciju u zajednici i zdravstvenim institucijama, što je rezultiralo informiranjem više od 1500 roditelja, uspješnom organizacijom nekoliko javnih događaja, sastanaka itd.

U sklopu projekta „Sva djeca zaslužuju siguran život – vakcinišite se danas“ fokus je na dvije lokacije – Tuzla i Bijeljina.

  1. CILJEVI I OBIM ZADATAKA

2.1. Svrha angažovanja

Usluge koordinatora/ica aktivnosti potrebne za provođenje ovog dijela projekta podrazumijevaju organizaciju po dvije radionice na dvije lokacije (Tuzla i Bijeljina) za roditelje i zdravstvene radnike. Svrha radionica je podići svijest o imunizaciji te prenijeti sve korisne informacije o kolektivnom imunitetu i prednostima imunizacije.

Lokacije radionica u Tuzli i Bijeljini bit će naknadno odabrane nakon konsultacija sa partnerima (Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog Kantona i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske).

2.2. Opis poslova

Očekuje se da će angažirane osobe koordinirati aktivnostima u vezi sa organiziranjem radionica u Tuzli i Bijeljini, što podrazumijeva:

  • Pronalazak učesnika radionice (roditelji i djeca iz lokalnih zajednica)
  • Organiziranje radionice za zdravstvene radnike
  • Komunikacija s mentorima, trenerima i učesnicima
  • Poziv za medije
  • Social media report
  • Izvještaj o učincima radionica/treninga
  • Poštovanje postavljenih rokova koji se tiču ostvarivanja predviđenih aktivnosti
  • Redovna komunikacija s projektnim koordinatorom

2.3. Kvalifikacije i vještine

  • Formalno univerzitetsko obrazovanje iz društvenih nauka
  • Poznavanja logike i jezika nevladinih organizacija
  • Iskustvo u koordinaciji projektnih aktivnosti
  • Sudjelovanje u UNICEF-ovim projektima u Bosni i Hercegovini ili projektima drugih internacionalnih organizacija koji rade sa mladima
  • Organizacijske i komunikacijske sposobnosti

2.4. Period angažmana i plaćanje

Angažovani/a koordinator/ica 1 aktivnosti će na planiranju i organizaciji aktivnosti raditi od 02. Septembra 2024. do 31. decembra 2024., angažovani/a koordinator/ica 2 će na planiranju i organizaciji aktivnosti raditi od 02. septembra 2024. do 31. decembra 2023. Usluga će biti isplaćena u skladu sa izvršenjem zadatka.

  1. PRIJAVA

3.1. Prijava treba da sadrži:

  • CV s detaljnim informacijama o relevantnom prethodnom iskustvu
  • Pismo namjere

3.2. Ocjena prijedloga

Ugovarač će odabrati konsultanta na osnovu relevantnih iskustava i referenci, a u skladu s kriterijima postavljenim u dijelu 2.3 Kvalifikacije i vještine, te kompletiranom dokumentacijom iz 3.1. ovog dokumenta.

3.3. Postupak prijave

Zainteresirani kandidati i kandidatkinje treba da pošalju svoju prijavu za Fondaciju INFOHOUSE na e-mail adresu: info@infohouse.ba ili na adresu: Ulica Gabelina, br. 12, 71.000 Sarajevo, BiH, uz obaveznu referentnog broja:

Referentni broj – Koordinator aktivnosti 1: UNICEF-1.1.2.\2024

Referentni broj – Koordinator aktivnosti 2: UNICEF-2.1.2.\2024

Rok za prijavu: 05. 09. 2024, do 17:00 sati.

Ponude pristigle nakon navedenog roka neće se razmatrati.