Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

JAVNI POZIV: Fondacija INFOHOUSE traži agenciju/firmu za izradu video materijala

javni-poziv

Fondacija INFOHOUSE traži agenciju/firmu za izradu video materijala u okviru projekta „Vođenje razvoja standardnih operativnih procedura (SOP) kao dio aktivnosti efektivnog upravljanja vakcinacijom u Federaciji BiH, Republici Srpskoj i Brčko Distriktu BiH”, čije aktivnosti se realizuju u partnerstvu UNICEF BiH i Fondacija INFOHOUSE.

Referentni broj: UNICEF 2.1.

  1. O PROJEKTU

Ured Dječijeg fonda Ujedinjenih nacija za Bosnu i Hercegovinu (UNICEF) provodi projekat „Vođenje razvoja standardnih operativnih procedura (SOP) kao dio aktivnosti efektivnog upravljanja vakcinacijom u Federaciji BiH, Republici Srpskoj i Brčko Distriktu BiH”, čiji je cilj promoviranje cijepljenja, učinkovitosti vakcina i jačanje hladnog lanca i logističkih kapaciteta u zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini (BiH). Projekat se bavi redovnom vakcinacijom djece u BiH, fokusirajući se na imunizacijske procese koji imaju nizak procenat zastupljenosti.

Osnovni cilj projekta je jačanje i unapređenje procesa redovne imunizacije. Krajnji rezultat trebao bi biti osmišljavanje praktičnih rješenja za unaprjeđenje stope redovne vakcinacije i povjerenja u proces imunizacije.

  1. CILJEVI I OBIM ZADATKA

2.1. Svrha angažovanja

Usluge agencije su potrebne za izradu, montažu i produkciju video tutorijala zdravstvenih radnika u FBiH i RS, u svrhu promocije obavezne imunizacije. Imunizacijom svake godine spasimo milione ljudi te je upravo cijepljenje prepoznato kao najuspješnija intervencija na području zdravstva. Unatoč tome, gotovo 20 miliona djece još uvijek nije cijepljeno, dok su mnogi propustili i ključna cjepiva tijekom adolescencije, odrasle dobi i starosti. Nerijetko su razlog predrasude u vezi sa imunizacijom. Kalendar cijepljenja pao je u slučaju nekih cjepiva i ispod 50%, odnosno do razine u kojoj je ugrožen kolektivni imunitet.

Osnovni cilj je podići svijest javnosti o značaju imunizacije, osigurati tačne i pouzdane informacije I vratiti povjerenje dijela roditelja u imunizaciju.

Lokacije snimanja su Sarajevo i Banja luka.

2.2. Opis poslova

Dizajn i produkcija

  • Izrada scenarija – osmišljavanje koncepta prema dogovorenom programu, kojim će biti razrađene i opisane sve aktivnosti u vezi s izradom video tutorijala, sa dinamičkim planom realizacije usluga koje su predmet ove nabavke
  • Snimanje video tutorijala
  • Produkcija video tutorijala
  • Montaža video tutorijala

2.3. Kvalifikacije i vještine

– Najmanje 5 godina iskustva u kreiranju, snimanju I produkciju video materijala.

2.4. Period angažmana i plaćanje

Angažovana agencija/firma  će svoje usluge pružiti u periodu od 28.08.2023.-25.09.2023.

Plaćanje se vrši po završenom zadatku.

  1. PRIJAVA

3.1. Prijava treba sadržavati:

  • pismo namjere,
  • CV vođe projekta,
  • minimalno tri reference relevantne za projektni zadatak,
  • tehnička ponuda (prijedlog metodologije i plana rada i vremenski plan realizacije aktivnosti),
  • finansijski prijedlog/ponuda.

3.2. Ocjena prijava

Ugovarač će donijeti odluku o najpovoljnijoj ponudi na osnovu ponuđene cijene, profesionalnog iskustva ponuđača i kvaliteta ponude a u skladu s kriterijima postavljenim u dijelu 2.3 „Kvalifikacije i vještine“, te kompletiranom dokumentacijom iz 3.1 ovog dokumenta.

Kriteriji za odabir agencije:

a) Kvaliteta ponude (60%):

  • ekspertiza i prethodno iskustvo aplikanta u odnosu na potrebe projektnog zadatka
  • metodologija i plan rada, i sposobnost poštivanja zadanih rokova.

b) Finansijska ponuda (40%)

3.3. Postupak prijave

Zainteresovani kandidati treba da pošalju/dostave svoju prijavu za Fondaciju INFOHOUSE na e-mail adresu: zlatko@infohouse.ba ili na adresu:  Valtera Perića 16, 71000 Sarajevo, BiH (poštom ili lično) uz obaveznu naznaku referentnog broja.

Rok za prijavu: 25.08.2023. godine do kraja dana.

Ponude pristigle nakon navedenog roka za dostavljanje ponuda, neće se razmatrati.