Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Mjesec roditeljstva: Budimo partneri u očuvanja zdravlja djece, poručili su danas Zavod za javno zdravstvo FBiH i UNICEF BiH

ZDRAVO SVIMA 1920x1080

Danas je održan porodični informativno-zabavni događaj u partnerstvu UNICEF BiH i Fondacije INFOHOUSE  a u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH kao dio kampanje „Mjesec roditeljstva.“  Više od 1000 djece i roditelja uživalo je u zabavnom programu sa Kiketom i u informacijama i edukaciji koju su nesebično pružale doktorice iz Zavoda.

– Juni je mjesec roditeljstva i ovaj događaj je način da približimo roditeljima temu imunizacije ranog rasta i razvoja, te zdrave ishrane – UNICEF BiH nastavlja da radi na jačanju zdravstvenog sistema za pružanje usluga roditeljima i djeci. Obezbjedili smo 1000 ulaznica u Pionirsku dolinu za djecu i roditelje gdje smo danas dosta toga zajedno naučili i lijepo se družili, poručila je Fatima Čengić voditeljica programa za rani rast i razvoj UNICEF BiH.

Posjetioci događaja dobili su priliku dobiti odgovore na brojna pitanja o zdravlju svoje djece, i prednostima redovne imunizacije jer pravilno informiranje je ključ zdravlja.

– Izašli smo iz svojih kancelarija sa porukama za roditelje i djecu kako da zajedno čuvamo zdravlja. Zdravstveni sistem ostaje u službi zdravlja građana ali zdravlje se čuva u okruženju u kojima najviše borave djeca, a a to je porodica. Danas poseban naglasak stavljamo na značaj redovne imunizacije za zaštitu djece od zaraznih bolesti, na zdravu ishranu i potrebu kontrole zdravlja za rani rast i razvoj. Zavod za javno zdravstvo FBiH poziva roditelje da vjeruju zdravstvenom sistemu. Budimo partneri u očuvanju zdravlja  djece – kazala je prof. dr Aida Ramić Čatak, pom- direktora za medicinske poslove Zavoda.