Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

INFOHOUSE u 2022. godini nastavlja saradnju sa CRS-om na projektu PRO-Budućnost

pro-buducnost

Fondacija INFOHOUSE kroz portala interview.ba tokom 2022. godine nastavlja suradnju sa Chatolic Relief Services (CRS) na projektu PRO-Budućnost, koji financijski podržava USAID. Suradnje će se, kao što je to bio slučaj i u 2021. godini,  odvijati u smjeru kreiranja pozitivnih priča koje doprinose jačanju međuljudskih odnosa, izgradnji mira, povjerenja, solidarnosti i empatije među ljudima u BiH.

Tokom 2021. godine nastale su priče koje su, osim što su bile veoma čitane na portalu www.interview.ba, potakle empatiju naših čitatelja, što je bilo vidljivo prema komentarima koje su ostavljali na društvenim mrežama. Umjesto stalnih političkih prepirki, blokada i nemogućnosti dogovora, naš portal je bio u prilici ponuditi lijepe životne priče malih lokalnih zajednica sa velikim uspjesima.

Tijekom angažmana na projektu uviđeno je da su građani željni priča koje grade budućnost. Ova teza opravdava značaj i vrijednost projekata poput PRO-Budućnosti, koji prepoznaje djelovanje za mir širom Bosne i Hercegovine, te kroz procese povjerenja i razumijevanja svih aktera gradi bolje društvo.