Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

POZIV ZA UČEŠĆE U TRENING CIKLUSU “BIZNISOM DO NEZAVISNOSTI: OBUKA ZA PISANJE APLIKACIJE ZA POSLOVNU IDEJU”

asdffaf

Fondacija “INFOHOUSE” Sarajevo u partnerstvu sa UG „Budućnost“ Modriča implementira projekat “Ekonomske i socijalne prilike ka nezavisnosti žena, žrtava nasilja u porodici” koji je finansijski podržan od strane Evropske unije.

Opšti cilj projekta je doprinijeti eliminaciji nasilja i diskriminacije žena žrtava nasilja, kao jednoj od najranjivijih grupa promovisanjem njihovih ekonomskih i socijalnih prava.

Jedna od aktivnosti projekta je i edukativni program izgradnje kapaciteta koji će se realizovati kroz trening ciklus pod nazivom “Biznisom do nezavisnosti: Obuka za pisanje aplikacije za poslovnu ideju”, a koji je namijenjen za bivše i sadašnje žrtve porodičnog nasilja, korisnice usluga organizacija civilnog društva koje vode sigurne kuće.

Prvi trening ciklus će obuhvatati:

Modul I- Izgradnja samopouzdanja i kreiranje poslovne ideje

Modul II- Ključni poslovni procesi i vještine

Drugi trening ciklus će obuhvatati:

Modul III- Pokretanje posla/biznisa

Modul IV-Razvoj i rast na tržištu

Trening ciklusi će se realizovati u vidu dvodnevnih treninga u svakom gradu u kojem je uspostavljena sigurna kuća (Modriča, Bijeljina, Banja Luka, Sarajevo, Zenica, Tuzla, Bihać i Mostar).

Sve učesnice treninga će imati priliku da apliciraju i na javni poziv za dodjelu grantova za pokretanje vlastitog biznisa[1] koji će se dodjeljivati 2022. godine.

Ukupan broj učesnica u trening ciklusu je 60.

Ako ste zainteresovane i želite da steknete određena znanja i vještine u cilju pokretanja vlastitog biznisa molimo vas da popunite Aplikaciju za učešće u trening ciklusu “Biznisom do nezavisnosti: Obuka za pisanje aplikacije za poslovnu ideju” koja se nalazi na kraju ovog poziva.

Rok za dostavljanje aplikacije je 19.06.2021. godine

Prijave, odosno popunjene aplikacije možete slati putem pošte na adresu Udruženje građana “Budućnost”, Živojina Mišića 4 a, 74 480 Modriča ili putem e-maila buducnostmd@yahoo.com.


[1] Sve učesnice edukativnog programa izgradnje kapaciteta (edukativni moduli) će imati priliku da apliciraju za grant što nužno ne znači da će isti i dobiti


Aplikaciju za učešće u trening ciklusu “Biznisom do nezavisnosti: Obuka za pisanje aplikacije za poslovnu ideju” možete preuzeti ako kliknete OVDJE