Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Sajam „Od ideje do biznisa“ 21. septembra na Trgu Alije Izetbegovića u Sarajevu

b6d7090a321aeca0f529ab265a288b1b

Jednodnevni sajam “Od ideje do biznisa” na kojem će biti predstavljeni proizvodi više od 20 startupera, a koji organizuje Fondacija INFOHOUSE, bit će održan 21.9.2018. godine na Trgu Alije Izetbegovića od 11.00 do 18.00 sati.

Izjave za medije predviđene su u 11:30 sati, a medijima će se obratiti načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), direktor Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo Muhamed Bekto, predstavnik Fondacije INFOHOUSE, te jedan od sudionika projekta.

Startuperi će prezentirati proizvode koji su nastali kao rezultat truda i rada na razvijanju njihovih malih biznisa. Osim što će građani moći naći različite proizvode (sokove, kolače i džemove) moći će se informisati i više o geodetskim radovima, dizajnu enterijera, kao i o tome koji su podovi za njihov stan najbolji. Ako imaju nekih administrativnih poteškoća naši startuperi će vam moći i na to dati odgovor. Svoju ponudu će predstaviti i startuperke koje rade na dekupažu, nakitu, šnajderice, ali i turistički vodiči.

Sajam je rezultat desetomjesečne saradnje Fondacije INFOHOUSE i Općine Stari Grad na projektu „Startup centar Općina Stari Grad“. Kroz niz edukativnih radionica i mentoringa startuperima je ukazano na koji način mogu razvijati njihove tek započete biznise, te kako ih jačati i u budućnosti.

Cjelokupan projekat finansira Razvojni program Ujedinjenih nacije (UNDP), podržava Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, a implementira Fondacija INFOHOUSE.