Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Više od 50 učesnika iz cijele BiH na otvaranju paraglajding poletišta iznad ‘Titove pećine’

a9ccd7cd1c4267a50c67ac0bd7180172

U naselju Podovi iznad ‘Titove pećine’ u Drvaru proteklog vikenda je skupom paraglajdera iz BiH i tandem letovima otvoreno paraglajding poletište. Na događaju je učestvovalo 30-ak pilota iz cijele BiH i više od 20 mladih s područja Drvara. Poletište je otvorio načelnik Drvara Goran Broceta poželjevši svim učesnicima sretne letove i ugodan boravak u ovom gradu.

„Paraglajding poletište smo sređivali i adaptirali prethodna tri i po mjeseca. Nakon nekoliko prolongiranja zbog vremena, ovaj put smo imali sreće i piloti su uspjeli leteti! Ukupno, sa organizatorima, bilo nas je više od 50 na poletištu, a događaj smo nazvali ‘Desant na Drvar’. Zadovoljni smo kako je sve prošlo i radujemo se lijepom vremenu kako bismo mogli sve mlade koji su zainteresovani prijaviti za letenje. Hranu, osvježenje i gorivo za ovaj događaj objezbijedili su nam iz CRS-a iz Sarajeva kroz projekat PRO-Budućnost“, kaže Željko Papak, predsjednik Omladinske organizacije Drvar.

Kako najavljuju iz ove Organizacije, plan im je da svaki vikend tokom kojeg vrijeme to dozvoli organiziraju dolazak nekog od tandem pilota kako bi mladi ljudi imali priliku da lete i oprobaju se u paraglajdingu, napominjujući da se zainteresirani za let mogu prijaviti u prostorijama Opštine Drvar.

Fondacija INFOHOUSE učestvovala je u planiranju i organizaciji događaja, te pružila savjetodavnu podršku organizatorima.

(PRO-Budućnost)