Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

U okviru UN projekta ECOfantastični u ponedjeljak radionica za učenike i nastavnike Srednje škole za okoliš i drvni dizajn u Sarajevu

d9b208614500b6f80739755fd29fad52

U okviru projekta ECOfantastični, u ponedjeljak, 14.05 .2018. godine s početkom u 10;30 održat će se jednodnevna radionica za učenike i profesore Srednje škole za okoliš i drvni dizajn u Sarajevu.

Cilj radionice je doprinijeti podizanju svijesti kod učenika i profesora o UN Ciljevima održivog razvoja kroz sticanje novih znanja i spoznaja o vrijednostima održivog razvoja. Kroz rad će se razvijati i podizati svijesti među učenicima i profesorima, o mehanizmima i alatima koje oni privatno ili profesionalno mogu koristiti kako bi dali vlastiti doprinos ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.

Fondacija INFOHOUSE uz financijsku podršku Regional Environmental Center – Bosnia and Herzegovina (REC) implementira projekt ECOfantastični. Cilj je unaprijediti odgojno-obrazovni sistem i razviti inovativni i praktični pristup obrazovnom procesu kroz podizanje svijesti učenika i profesora o UN Ciljevima održivog razvoja. Program je usklađen sa ciljevima SEEDLING programa i doprinosi izgradnji kapaciteta i vještina profesora i učenika u pogledu razumijevanja novih ciljeva održivog razvoja i  njihovog uvođenja u postojeći proces obrazovne reforme  u predstojećem periodu, te povećava znanja učenika o mogućnostima otvaranja „zelenih radnih mjesta“.