Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Druge edukativne radionice projekta „Start up centar Općine Stari Grad“: Sudionici zadovoljni, uče nešto novo

474f4cdd4383ff91fd1d98bcb039d93b

Nakon što su završene prve edukativne radionice u sklopu projekta „Start up centar Općine Stari grad“ danas su počele druge u Hotelu Saraj, a sudionicima je ovog puta predstavljen Zakon o obrtu i srodnim djelatnostima, pravni okvir za poslovanje obrta, te razlike između obrta i privrednog društva. 

Sudionici su istaknuli kako su zadovoljni današnjim predavanjima. Također su kazali kako su pokrenuli nešto novo i da se zapravo sad pronalaze u tom biznis svijetu. Mnogi od njih vide radionice kao izuzetnu priliku da nauče nešto novo i da poboljšaju funkcioniranje biznisa koje su pokrenuli. 

Edukatorica Azra Gueneau Žutić predstavila je Zakon o obrtu i srodnim djelatnostima, ali i ukazala na značajnu razliku između obrta i privrednog društva. Sudionici osim što uče nešto novo provode vrijeme jedni s drugima, tako da se bolje međusobno upoznavanju, kao i njihove biznise.

Edukativna radionica bit će nastavljena sutra u 15.30 sati u Hotelu Saraj, a edukatorica će sa sudionicima razgovarati o Zakonu o radu i prijemu novih zaposlenika, specifičnostima vođenja poslovnih evidencija za obrtnike, kao i obračunu godišnjeg poreza na dohodak. 

Važno je naglasiti da su radionice interaktivnog karaktera, tako da sudionici u svakom trenutku mogu postavljati pitanja i predlagati moguća rješenja za određene zadatke.