Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Održana obuka predsjednika timova za izradu plana inegriteta u institucijama Zeničko-dobojskog kantona

063ee9aeb9f60efa02823e51450f82ce

U Zenici je uspješno realizovana obuka predsjednika komisija/timova za izradu plana integriteta u institucijama Zeničko-dobojskog kantona.

Riječ je o nastavku provođenja jedne od  aktivnosti planiranih Akcionim planom za borbu protiv korupcije 2017.-2019. Učesnici su na obuci imali priliku da pokušaju prepoznati pojedine faktore rizika koruptivnog ponašanja i kontrolne mehanizme za njihovo sprječavanje u institucijama gdje rade  te podjele međusobna iskustva i prijedloge za izradu planova integriteta.

Postignut je dogovor da prvi nacrti planova integriteta budu dostavljeni Timu Vlade Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv korupcije do kraja juna,  radi davanja prethodnog mišljenja, kako bi nakon toga rukovodioci institucija donijeli iste čime bi i započela njihova implementacija. Za to vrijeme članovima komisija bit će na raspolaganju stručna i savjetodavna pomoć od strane Tima.

Ovaj projekat podržan je od Fondacije INFOHOUSE koja djeluje u sklopu Antikorupcione mreže nevladinih organizacija u BiH ACCOUNT.