Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

Edukacija za političarke – “Od like-a do glasa!” – Poziv za medije

184b7cb84d7b456c96a0bdfbbeaa5f14

40 političarki iz 11 političkih stranaka učestvovat će na edukaciji:“Od like-a do glasa!” koja će biti održana 24.-26.8.2017. godine u Hotelu “Hollywood” na Ilidži.

INFOHOUSE već nekoliko godina zaredom, uz podršku njemačke Fondacije Heinrich Böll, implementira program podrške povećanju političke participacije žena. Učešće žena u vlasti je i dalje znatno ispod procenta predviđenog Zakonom o ravnopravnosti spolova, a kandidatkinjama je pred izbore dodatni izazov dobiti prostor u medijima kako bi prezentovale svoje ideje javnosti.

Obzirom na činjenicu da nas iduće godine očekuju Opći izbori, INFOHOUSE želi pomoći u edukaciji potencijalnih budućih kandidatkinja o uspješnom korištenju novih medija. Edukacija će učesnicama pružiti mogućnost da osmisle poruku svoje političke kampanje kao i da čuju korisne savjete kako da istu, putem novih tehnologija, prenesu javnosti što će im sigurno koristiti u predizbornom periodu.

Pozivamo medije da izvijeste javnost o ovom značajnom događaju te nam se pridruže u Hotelu Hollywood u petak 25.08.2017. u 11:00 sati ukoliko žele uzeti izjave za medije.